Saturday, January 28, 2012

Col en Popcorn muts


Je voelt het buiten kouder worden. Vanaf zondag krijgen we zeker 10 dagen achtereen te maken met een koudefront. Ik voel het ook aan mijn lippen, die voelen schraal aan. Er is in ieder geval genoeg reden om een fijne col te haken. Ik had mijn oog al enige tijd geleden laten vallen op eentje met een schelpen patroon op garnstudio.nl. Vandaag is hij klaar en hij is heerlijk warm!

Twee weken geleden heb ik experimenteel een muts gehaakt met een popcorn patroon erin. Dit zijn bolletjes die voor of achter het werk komen te liggen. Ik vind het zelf wel een 'kekke' muts geworden. Alleen weet ik niet of ik hem wel durf te dragen naar mijn werk.... Op de schaatsbaan of tijdens een flinke wandeling zeker wel! Dat komt omdat hij wel erg speels is geworden. Hierdoor heb ik het idee opgevat om dit model in dezelfde grootte van pure wol te haken en hem te gaan vilten. Als het goed is krijg ik dan eenzelfde speelse, maar dit keer gevilte muts, in een kindermaatje. Een experimentje waard! Het resultaat volgt snel!

Sunday, January 22, 2012

Snowman amigurumi & Matroesjka's

Ik word altijd vrolijk van Matroesjka's. Vorig jaar heb ik Matroesjka's in 3D gehaakt als kraamcadeautje. Dat was erg leuk om te doen. En met een belletje erin werd het ook een favoriet speeltje van de baby in kwestie. Dit jaar heb ik ze 2-dimensionaal uitgeprobeerd. En ik vind ze weer goed gelukt! De spiegeltjes erop maakt ze helemaal af. Echte applicaties voor meiden :-)
De sneeuwman amigurumi mag boven de tafel aan de lamp hangen. Een beetje ter compensatie voor het ontbreken van sneeuw dit jaar.




Wednesday, January 11, 2012

Time flies



Ach jee, enkele maanden geleden zo enthousiast met mijn haakblog begonnen, en toen kwam er weer een baby bij! Het derde meisje heet Sarah en ze maakt het uitstekend. Ze is deze week voor het eerst naar het kinderdagverblijf en ik ben weer begonnen met werken. Het genieten van en zorgen voor haar en de andere meiden heeft mijn aandacht voor het blog even doen afnemen. Maar het haken is gelukkig niet helemaal stil komen te liggen. Ik ben onder andere bezig geweest met het haken van: een rokje voor Sarah, een muts voor Sarah, een poncho'tje (helaas geen foto van, was cadeautje) en een zelfontworpen muts. Daarnaast heb ik ook het breien weer opgepakt. Ik kan ooit kiezen voor bezig zijn met 1 techniek of project. De breiprojecten duren alleen over het algemeen wat langer. Ook omdat ze ditmaal wat groter zijn, nl. jurkjes voor Noa en Tamar. In een volgend blog zal ik hierover berichten en wat foto's tonen. Voor nu: ik ben weer terug!