Sunday, August 28, 2011

In afwachting breien en haken



Vorige week ben ik op een haakblog van Karin aan de haak een mooi patroon tegengekomen van een
bloemvorm. Op dit blog zijn hiervan pannenlappen gemaakt, maar op het blog waar deze inspiratie weer is opgedaan, Attic 24, was het een patroon van een kussentje. Dit leek mij ook wel wat voor de grote oma-stoel op de babykamer. Ik heb gepaste kleurtjes bij elkaar gezocht en ben meteen begonnen. Op het blog van Attic 24, vind een Engelstalige beschrijving van dit patroon. Als je het eenmaal doorhebt, is het niet moeilijk. En bovendien is het leuk om te haken. Ik haak hier graag elke keer een stukje verder aan.

Verder heb ik in afwachting van de baby, ik ben vandaag precies 39 weken zwanger, een vestje en een mutsje voor de baby afgemaakt. De armsgaten, hals en onderkant zijn met een picotrandje omgehaakt. En de knoopsgaten zijn 'brandebourgs', allemaal uit het boekje Fashion Baby, van Edities Marie-Claire. Ik vind het een superschattig setje geworden en hoop dat het de baby goed past en staat. Misschien kan ik het van de week al proberen.....?!

Voor de aanstaande grote zussen heb ik een 'grote zussen award' gemaakt die ze op kunnen spelden wanneer hun zusje eenmaal geboren is. Ik heb hiervoor zelf een patroon gemaakt, geïnspireerd op speldjes van de Lief-lijn.



Tuesday, August 16, 2011

Het is kogelrond, het zit op de bank en het haakt....

Vandaag ben ik 37 weken en 2 dagen zwanger. Puf puf... Dit betekent thuis met verlof. Maar de tijd dat het lekker is om zoveel tijd te hebben is wel een beetje over. Ze wordt te groot! Ze mag eruit van mij! Wat het nog draaglijk maakt, is dat ik nu wel echt veel haaktijd heb. Ik schiet aardig op met mijn vest en ik heb voor neefje Dan en voor Tamar, mutsen gebreid en gehaakt voor de herfst. Daar ben ik dan wel weer blij mee!



Thursday, August 11, 2011

Little gifts

Een kleine drie weken geleden is Annemoon, de dochter van een vriendin van mij, geboren. Ook is het alweer bijna twee weken geleden dat Noa haar vierde verjaardag vierde. Mooie gelegenheden voor kleine gehaakte cadeautjes. Zelf wilde ik graag voor Noa's verjaardag haar poncho afhebben. Dit is gelukt, zoals je in mijn voorgaande blog hebt kunnen lezen. Daarnaast heeft mijn vriendin Petra, met weblog Magic Colours, haar verrast met schattige haarknipjes met gehaakte bloemetjes. Ze staan ontzettend lief! Voor Annemoon heb ik gele zomerschoentjes gehaakt. Het is van een patroon uit de Libelle uit 1999 en ze scoren altijd goed op kraambezoek.
De baby moet ze alleen wel snel aan, want het is maat 0-3 maanden. Ik denk dat ik voor onze eigen kleine dame, die nu hopelijk niet al te lang meer op zich laat wachten, ook maar eens aan het haken sla. Wel lastig bij het starten van een nieuw project, want ik wil het dan altijd wel af krijgen. We zullen eens zien hoeveel tijd ik nog heb en wat me nog lukt om af te ronden ;-)